Emne
Næringsmiddelmikrobiologi (BIO600)
Kurset omhandler: Matvarer som økologiske nisjer. Aktuelle grupper av mikroorganismer. Infeksjoner og intoksikasjoner knyttet til næringsmidler. Faktorer som påvirker mikroorganismer i næringsmidler. Kvalitative og kvantitative metoder for påvisning av mikroorganismer i næringsmidler. Kvalitetssikring og fysiske, kjemiske og biologiske metoder for kontroll av mikroorganismer.
Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2020-2021. Merk at det kan komme endringer.
Semesters
Fakta
Emnekode
BIO600
Vekting (stp)
10
Semester undervisningsstart
Vår
Undervisningsspråk
Engelsk
Antall semestre
1
Vurderingssemester
Vår
Innhold
Læringsutbytte
Forkunnskapskrav
Anbefalte forkunnskaper
Eksamen / vurdering
Vurderingsform | Vekting | Varighet | Karakter | Hjelpemiddel | Exam system | Withdrawal deadline | Exam date |
---|---|---|---|---|---|---|---|
En skriftlig prøve | 1/1 | 4 Timer | Bokstavkarakterer | Ingen hjelpemidler tillatt | Inspera assessment | — | — |
Vilkår for å gå opp til eksamen/vurdering
Fagperson(er)
Ansvarlig laboratorieøvelser:
Liv Margareth AkslandArbeidsformer
Forelesninger 4 timer pr uke, 5x4 timer laboratorieøvelser.
Undervisningen foregår på norsk eller engelsk.
Overlapping
Emne | Reduksjon (SP) |
---|---|
Næringsmiddelmikrobiologi (BIO600_1) , Næringsmiddelmikrobiologi (MOT350_1) | 10 |
Åpent for
Emneevaluering
Litteratur
Book
Modern food microbiology Jay, James M., Loessner, Martin J.; Golden, David A., New York, Springer, XX, 790 s., c2005, isbn:9780387231808,