Hotelledelse - bachelorstudium
Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2009-2010
Semesters
Fakta
Emnekode
180
Studieprogramkode
B-HOTLED
Studienivå
Bachelor studium
Fører til grad
Bachelor i hotelledelse
Heltid/deltid
Heltid
Varighet
6 Semestre
Grunnstudium
Ja
Undervisningsspråk
Norsk
Norsk hotellhøgskole er en av de eldste hotellskolene i verden. Hotell, service og vertskapsutdanning har stått i fokus helt siden starten i 1912.
- Mål for studiet:
Målet med studiet er å utdanne serviceorienterte, beslutningsdyktige og velorienterte ledere til hotell- og restaurantsektoren samt service- og vertskapsorganisasjoner allment.
Den ferdige kandidat skal ha følgende kunnskaper og ferdigheter:
- Spesialkunnskap om hotell og vertskapsbedrifter: planlegging, drift, jus, IKT, oversiktskunnskap om hotellindustrien.
- Økonomisk og bedriftsøkonomisk kompetanse: regnskap, budsjett, finansiering, mikroøkonomi osv.
- Kunnskap om organisasjon: Personalledelse, organisasjonsteori og -psykologi.
- Markedsføringskompetanse.
- Evne til å integrere teoretisk kunnskap og anvende den på hotellrelaterte problemer av praktisk art.
- Evne til systematisk og selvstendig kunnskapsetablering (kvantitativ og kvalitativ) og skriftlig og muntlig presentasjon av kunnskap.
Programmet i hotelledelse setter gjennomgående fokus på sentrale utfordringer innen hotell-, service- og vertskapsledelse, og omfatter opplæring i praktisk drift av serviceforetak, spesielt hoteller.
Studiet legger vekt på å utvikle evne til kreativitet og entreprenørskap, samt å forstå det særegne ved hotell, service og vertskap som kommersiell aktivitet. Programmet har en stigning i krav, faglig bredde og dybde gjennom studietiden.
- Studiets varighet, omfang, nivå:
Det treårige bachelorutdanningen i hotelledelse er på 180 studiepoeng. Fullført studium gir rett til tittelen Bachelor i hotelledelse.
- Innpassing /overgangsordninger:
Studenter med eksamener fra andre utdanningsinstitusjoner kan, etter opptak til bachelorprogrammet i hotelledelse, søke innpass for disse eksamenene. Søknaden leveres ved semesterstart og må dokumenteres med karakterutskrift og emnebeskrivelser/fagplan. Hver søknad blir behandlet individuelt.
- Arbeids- og undervisningsformer:
I dette studieprogrammet blir det brukt varierte arbeidsformer så som forelesninger, prosesser, prosjekter, problembasert læring, obligatoriske og frivillige gruppeoppgaver med presentasjoner, næringslivsbesøk etc.
- Vurderingskriterier:
Vurderingsformene varierer fra emne til emne og inkluderer både skriftlig, muntlig, individuell og gruppeevaluering. Se beskrivelse av det enkelte emnet for nøyaktig angivelse av type vurdering.
- Privatister:
Bachelorprogrammet i hotelledelse er ikke et åpent studium.
- Annen informasjon:
Alle emnene benytter datasystemet It's learning for kommunikasjon mellom lærer og student, utveksling av notater, samarbeid mellom studenter, opplysninger om opplegg mm. Det medfører at studentene har tilgang på undervisningsmaterialet uansett hvor de befinner seg så lenge de har internettilgang.
Hva kan du bli?
Gjennom utdanningen vil du bli kvalifisert til stillinger som leder i servicerelaterte virksomheter. Studiet gjør deg spesielt godt egnet til stillinger i bedrifter som arbeider med overnatting, servering, opplevelse og andre servicenæringer, samt til stillinger i offentlig sektor hvor service og tjenesteyting er viktig.Emneevaluering
Studentevaluering av emnene i programmet vil bli gjennomført i henhold til SV-fakultetets evalueringssystem.Studieplan og emner
Oppstartssemester: 2008
-
Velg fordypning
-
Fordypning hotelledelse
-
Fordypning hotelledelse-obligatorisk emne
-
Mikroøkonomi
Andre år, semester 3
-
-
Valgbare emner eller utveksling
-
Matematikk for serviceledelse
Tredje år, semester 5
-
Kommunikasjon i serviceorganisasjoner
Tredje år, semester 5
-
Prosjektledelse
Tredje år, semester 5
-
Fra læring til næring - praksis
Tredje år, semester 5
-
Ansvarlig vertskap
Tredje år, semester 5
-
Læring i arbeidslivet
Tredje år, semester 5
-
Lederlaboratorium
Tredje år, semester 5
-
Reklamespråk og reiselivslitteratur
Tredje år, semester 5
-
Måltidsopplevelse
Tredje år, semester 5
-
Talekunst og presentasjon - i teori og praksis
Tredje år, semester 6
-
Makroøkonomi
Tredje år, semester 6
-
-
-
-
Obligatoriske emner
-
Serviceledelse og serviceorganisering
Første år, semester 1
-
Introduksjon til hotelledelse
Første år, semester 1
-
Statistikk og metode
Første år, semester 2
-
Juss for hotell og reiseliv
Første år, semester 2
-
Bedriftsøkonomisk analyse
Første år, semester 2
-
Finansregnskap for hotell og reiseliv
Andre år, semester 3
-
Markedsføring
Andre år, semester 3
-
Planlegging og drift av hoteller og restauranter
Andre år, semester 4
-
Personalledelse (HR)
Andre år, semester 4
-
Investering og finansiering for vertskapsnæringen
Tredje år, semester 5
Investering og finansiering for vertskapsnæringen (BHO395)
Studiepoeng: 10
-
Bacheloroppgave i hotelledelse
Tredje år, semester 6
-
-
Velg ExPhil-modell: Seminar eller skoleeksamen
-
Examen Philosophicum - HH
Første år, semester 1
-
ExPhil skoleeksamensmodell - IØL
Første år, semester 1
-