Hotelledelse - bachelorstudium


Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2013-2014

Semesters

Fakta

Emnekode

180

Studieprogramkode

B-HOTLED

Studienivå

Bachelor studium

Fører til grad

Bachelor i hotelledelse

Heltid/deltid

Heltid

Varighet

6 Semestre

Grunnstudium

Ja

Undervisningsspråk

Norsk

Bachelorprogrammet i hotelledelse gir praktisk og teoretisk kunnskap som kvalifiserer for ulike ledelsesoppgaver i vertskapsnæringen. Programmet legger vekt på å presentere ulike sider av overnattingsindustrien, inkludert service, ledelse og administrasjon, økonomi, trender og utvikling. En bred innføring i vertskapsnæringen er kombinert med grunnleggende kunnskaper i praktisk ledelse, psykologi, organisasjonsteori, administrasjonsfag, markedsføring og økonomi.

Norsk hotellhøgskole er en av verdens eldste utdanningsinstitusjoner innenfor sitt felt. Vertskap og reiseliv har vært i fokus helt fra starten i 1912. Siden 1980 tallet har man tilbudt høyere lederutdanning for hotellnæringen. Instituttet legger vekt på forskningsbasert undervisning.

Studiet legger vekt på å utvikle evne til kreativitet og entreprenørskap, samt å forstå det særegne ved hotell, service og vertskap.Programmet har en stigning i krav, faglig bredde og dybde gjennom studietiden.

 

Studiets varighet, omfang og nivå

Det treårige bachelorprogrammet i hotelledelse omfatter 180 studiepoeng. Fullført studium gir rett til tittelen bachelor i hotelledelse.

 

Innpassing / overgangsordninger

Studenter med relevante eksamener fra andre utdanningsinstitusjoner kan, etter opptak til bachelorprogrammet i hotelledelse, søke om innpassing av disse eksamenene. Søknaden leveres ved semesterstart og må dokumenteres med karakterutskrifter og emnebeskrivelser/fagplaner. Hver søknad behandles individuelt.

 

Arbeids- og undervisningsformer

I studieprogrammet brukes det varierte arbeidsformer. De mest brukte arbeidsformene er forelesninger, egen lesning, prosjekter, problembasert læring, obligatoriske og frivillige gruppeoppgaver med presentasjoner, forberedelser til muntlig eksamen og næringslivsbesøk.

 

Vurderingskriterier

Vurderingsformene varierer fra emne til emne og kan omfatte både skriftlige og muntlige eksamener, individuelt og i grupper. Noen emner bruker underveisvurderinger, andre bare sluttvurderinger. Se presentasjoner av de enkelte emnene for detaljerte angivelser av vurderingsformer. På alle emnene i programmet forventes det at studentene bruker kildehenvisning i tråd med APA 6.

 

Privatister

Bachelorprogrammet i hotelledelse er ikke et åpent studium. Noen emner i studiet er likevel åpne for enkeltemnestudenter. Det fremgår av emnebeskrivelsene om man kan søke om status som enkeltemnestudent.

 

Annen informasjon

Alle emnene benytter datasystemet Its learning for direkte kommunikasjon mellom lærer og student, utveksling av notater, opplysninger om opplegg og lignende. Gjennom Internett har studentene har tilgang på undervisningsmateriale uansett hvor de befinner seg.

Læringsutbytte

Etter endt program er det forventet at studentene har:

· spesialkunnskap om hotell og vertskapsbedrifter innen planlegging, drift og juss.

· Grunneleggende økonomisk og bedriftsøkonomisk kompetanse:

· Grunnleggende kunnskap om serviceorganisasjon og personalledelse

· Grunnleggende kompetanse i markedsføring.

· Evne til å integrere teoretisk kunnskap og å anvende den på hotellrelaterte problemer av praktisk art.

· Evne til systematisk og selvstendig kunnskapsetablering og evne til skriftlig og muntlig presentasjon.

Hva kan du bli?

Leder og mellomleder på hotell/overnattingssted, i restaurant- og servicebedrifter. Andre sentrale stillinger kan være prosjektleder, event-/festivalleder, personalkonsulent, Service Manager eller lignende i privat og offentlig sektor.
Bachelor- graden kvalifiserer også til videre masterstudier i hotell- og reiselivs- ledelse eller siviløkonomstudier.

Emneevaluering

Evalueringer utgjør en sentral del av kvalitetssystemet ved UiS. Studentevaluering av emnene i programmet vil bli gjennomført i henhold til SV-fakultetets evalueringssystem.

Studieplan og emner

  • Obligatoriske emner

    • Matematikk for serviceledelse

      Første år, semester 1

      Matematikk for serviceledelse (BHO135)

      Studiepoeng: 10

    • Introduksjon til hotelledelse

      Første år, semester 1

      Introduksjon til hotelledelse (BHO140)

      Studiepoeng: 10

    • Examen Philosophicum - NHS

      Første år, semester 1

      Examen Philosophicum - NHS (SVEXPHIL)

      Studiepoeng: 10

    • Statistikk og metode

      Første år, semester 2

      Statistikk og metode (BHO115)

      Studiepoeng: 10

    • Serviceledelse og serviceorganisering

      Første år, semester 2

      Serviceledelse og serviceorganisering (BHO130)

      Studiepoeng: 10

    • Økonomi 1

      Første år, semester 2

      Økonomi 1 (BHO150)

      Studiepoeng: 10

    • Markedsføringsledelse

      Andre år, semester 3

      Markedsføringsledelse (BHO270)

      Studiepoeng: 10

    • Finansregnskap for hotell og reiseliv

      Andre år, semester 3

      Finansregnskap for hotell og reiseliv (BHO280)

      Studiepoeng: 10

    • Mikroøkonomi

      Andre år, semester 3

      Mikroøkonomi (BØK265)

      Studiepoeng: 10

    • Strategisk hotelledelse

      Andre år, semester 4

      Strategisk hotelledelse (BHO285)

      Studiepoeng: 10

    • Personalledelse (HR)

      Andre år, semester 4

      Personalledelse (HR) (BHO290)

      Studiepoeng: 10

    • Revenue Management

      Andre år, semester 4

      Revenue Management (BHO295)

      Studiepoeng: 10

    • Investering og finansiering for vertskapsnæringen

      Tredje år, semester 5

      Investering og finansiering for vertskapsnæringen (BHO395)

      Studiepoeng: 10

    • Bacheloroppgave i hotelledelse

      Tredje år, semester 5

      Bacheloroppgave i hotelledelse (BHOBAO)

      Studiepoeng: 20

    • Markedsanalyse og markedskommunikasjon

      Tredje år, semester 6

      Markedsanalyse og markedskommunikasjon (BHO275)

      Studiepoeng: 10

  • Valgbare emner eller utveksling

Utveksling

Mobilitet på tvers av landegrenser er et fremtredende trekk ved den verden vi lever i, og fremtidens ledere av hotellbransjen må kunne orientere seg og delta i flerkulturelle sammenhenger.

Studenter med opptak på bachelorprogrammet i hotelledelse har tilbud om utenlandsopphold i 5. semester.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og 12 måneders dokumentert relevant heltidspraksis fra bransjen..

Søknad: Sendes Samordna opptak. Url: www.samordnaopptak.no

Kontakt: post@uis.no tlf. 51 83 37 00

Mer informasjon: www.uis.no

Kontaktinformasjon

For studieadministrative spørsmål og studieveiledning:

Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Norsk hotellhøgskole. Telefon: 51 83 37 00. E-post: post@uis.no

For faglige spørsmål: Studieleder Truls Engström. For øvrig kan det tas kontakt med faglig ansvarlig for hvert emne.