Hotelledelse - bachelorstudium
Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2011-2012
Semesters
Fakta
Emnekode
180
Studieprogramkode
B-HOTLED
Studienivå
Bachelor studium
Fører til grad
Bachelor i hotelledelse
Heltid/deltid
Heltid
Varighet
6 Semestre
Grunnstudium
Ja
Undervisningsspråk
Norsk
Bachelorprogrammet i hotelledelse gir praktisk og teoretisk kunnskap som kvalifiserer for ledelsesoppgaver i vertskapsnæringen. Målet med studiet er å utdanne serviceorienterte, beslutningsdyktige og velorienterte ledere til hotell- og restaurantsektoren, samt service- og vertskapsorganisasjoner. En bred hotellforståelse er kombinert med ledelse av kommersielle servicevirksomheter. Dette gir grunnleggende kunnskaper i praktisk ledelse, psykologi, organisasjonsteori, administrasjonsfag, markedsføring og økonomi.
Norsk hotellhøgskole er en av verdens eldste utdanningsinstitusjoner innenfor sitt felt. Vertskap og reiseliv har vært i fokus helt fra starten i 1912. Siden 1980 tallet har man tilbudt høyere lederutdanning for hotellnæringen. Instituttet legger vekt på forskningsbasert undervisning.
Studiet legger vekt på å utvikle evne til kreativitet og entreprenørskap, samt å forstå det særegne ved hotell, service og vertskap.Programmet har en stigning i krav, faglig bredde og dybde gjennom studietiden
Studiets varighet, omfang og nivåDet treårige bachelorprogrammet i hotelledelse omfatter 180 studiepoeng. Fullført studium gir rett til tittelen bachelor i hotelledelse.
Innpassing / overgangsordningerStudenter med relevante eksamener fra andre utdanningsinstitusjoner kan, etter opptak til bachelorprogrammet i hotelledelse, søke om innpassing av disse eksamenene. Søknaden leveres ved semesterstart og må dokumenteres med karakterutskrifter og emnebeskrivelser/fagplaner. Hver søknad behandles individuelt.
Arbeids- og undervisningsformerI studieprogrammet brukes det varierte arbeidsformer. De mest brukte arbeidsformene er forelesninger, egen lesning, prosjekter, problembasert læring, obligatoriske og frivillige gruppeoppgaver med presentasjoner, forberedelser til muntlig eksamen og næringslivsbesøk.
VurderingskriterierVurderingsformene varierer fra emne til emne og kan omfatte både skriftlige og muntlige eksamener, individuelt og i grupper. Noen emner bruker underveisvurderinger, andre bare sluttvurderinger. Se presentasjoner av de enkelte emnene for detaljerte angivelser av vurderingsformer.
Privatister Bachelorprogrammet i hotelledelse er ikke et åpent studium. Noen emner i studiet er likevel åpne for enkeltemnestudenter. Det fremgår av emnebeskrivelsene om man kan søke om status som enkeltemnestudent.
Annen informasjon Alle emnene benytter datasystemet It's learning for direkte kommunikasjon mellom lærer og student, utveksling av notater, opplysninger om opplegg og lignende. Gjennom Internett har studentene har tilgang på undervisningsmateriale uansett hvor de befinner seg.
Læringsutbytte
Etter endt program er det forventet at studentene har:
- spesialkunnskap om hotell og vertskapsbedrifter innen planlegging, drift og juss.
- Grunneleggende økonomisk og bedriftsøkonomisk kompetanse:
- Grunnleggende kunnskap om serviceorganisasjon og personalledelse
- Grunnleggende kompetanse i markedsføring.
- Evne til å integrere teoretisk kunnskap og å anvende den på hotellrelaterte problemer av praktisk art.
- Evne til systematisk og selvstendig kunnskapsetablering og evne til skriftlig og muntlig presentasjon.
Hva kan du bli?
Leder på hotell/overnattingssted. Leder i vertskaps- og servicebedrifter. Arbeid i administrasjonen i offentlige og private virksomheter.Emneevaluering
Evalueringer utgjør en sentral del av kvalitetssystemet ved UiS. Studentevaluering av emnene i programmet vil bli gjennomført i henhold til SV-fakultetets evalueringssystem.Studieplan og emner
Oppstartssemester: 2010
-
Velg fordypning
-
Fordypning hotelledelse
-
Fordypning hotelledelse-obligatorisk emne
-
Mikroøkonomi
Andre år, semester 3
-
-
Valgbare emner eller utveksling
-
Kommunikasjon i serviceorganisasjoner
Tredje år, semester 5
-
Prosjektledelse
Tredje år, semester 5
-
Fra læring til næring
Tredje år, semester 5
-
Ansvarlig vertskap
Tredje år, semester 5
-
Lederlaboratorium
Tredje år, semester 5
-
Reklamespråk og reiselivslitteratur
Tredje år, semester 5
-
Talekunst og presentasjon - i teori og praksis
Tredje år, semester 6
-
Makroøkonomi
Tredje år, semester 6
-
-
-
-
Velg 1 emne i 1. semester
-
Examen Philosophicum - NHS
Første år, semester 1
-
ExPhil skoleeksamensmodell - NHS
Første år, semester 1
-
-
Obligatoriske emner
-
Serviceledelse og serviceorganisering
Første år, semester 1
-
Matematikk for serviceledelse
Første år, semester 1
-
Statistikk og metode
Første år, semester 2
-
Introduksjon til hotelledelse
Første år, semester 2
-
Økonomi 1
Første år, semester 2
-
Markedsføringsledelse
Andre år, semester 3
-
Finansregnskap for hotell og reiseliv
Andre år, semester 3
-
Planlegging og drift av hoteller og restauranter
Andre år, semester 4
-
Personalledelse (HR)
Andre år, semester 4
-
Investering og finansiering for vertskapsnæringen
Tredje år, semester 5
Investering og finansiering for vertskapsnæringen (BHO395)
Studiepoeng: 10
-
Bacheloroppgave i hotelledelse
Tredje år, semester 5
-
Markedsanalyse og markedskommunikasjon
Tredje år, semester 6
-