Reiselivsledelse - bachelorstudium
Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2017-2018
Semesters
Fakta
Emnekode
180
Studieprogramkode
B-REILED
Studienivå
Bachelor studium
Fører til grad
Bachelor i reiselivsledelse
Heltid/deltid
Heltid
Varighet
6 Semestre
Grunnstudium
Ja
Undervisningsspråk
Norsk
Bachelorprogrammet i reiselivsledelse gir studentene praktisk og teoretisk kunnskap som kvalifiserer for ledelsesoppgaver i reiselivet. Programmet legger vekt på forståelse av turisme som fenomen og næring, inkludert bærekraftig reiselivsutvikling og ressursbruk. En bred reiselivsforståelse er kombinert med innføring i ledelse av kommersielle servicevirksomheter, og kunnskaper i praktisk ledelse, psykologi, organisasjonsteori, administrasjonsfag, markedsføring og økonomi.
Norsk hotellhøgskole er en av verdens eldste utdanningsinstitusjoner innenfor sitt felt. Vertskap og reiseliv har vært i fokus helt fra starten i 1912. Siden 1980 tallet har man tilbudt høyere lederutdanning for reiselivet. Instituttet legger vekt på forskningsbasert undervisning.
Studiets varighet, omfang og nivå
Det treårige bachelorprogrammet i reiselivsledelse omfatter 180 studiepoeng. Fullført studium gir rett til tittelen bachelor i reiselivsledelse.
Innpassing / overgangsordninger
Studenter med relevante eksamener fra andre utdanningsinstitusjoner kan, etter opptak til bachelorprogrammet i reiselivsledelse, søke om innpassing av disse eksamenene. Søknaden leveres ved semesterstart og må dokumenteres med karakterutskrifter og emnebeskrivelser/fagplaner. Hver søknad behandles individuelt.
Arbeids- og undervisningsformer
I studieprogrammet brukes det varierte arbeidsformer. Mest brukt er forelesninger, prosjekter, problembasert læring, obligatoriske og frivillige gruppeoppgaver med presentasjoner, forberedelser til muntlig eksamen og næringslivsbesøk.
Vurderingskriterier
Vurderingsformene varierer fra emne til emne og kan omfatte både skriftlige og muntlige eksamener, individuelt og i grupper. Noen emner bruker underveisvurderinger, andre bare sluttvurderinger. Se presentasjoner av de enkelte emnene for detaljer. På alle emnene i programmet forventes det at studentene bruker kildehenvisning i tråd med APA 6.
Privatister
Bachelorprogrammet i reiselivsledelse er ikke et åpent studium. Noen emner i studiet er likevel åpne for enkeltemnestudenter. Det fremgår av emnebeskrivelsene om man kan søke om status som enkeltemnestudent.
Annen informasjon
Alle emnene benytter datasystemet Canvas for direkte kommunikasjon mellom lærer og student, utveksling av notater, opplysninger om opplegg og lignende.
Læringsutbytte
Kunnskap
Studenten skal etter endt bachelor program:
- Ha bred kunnskap om sentrale temaer og teorier innenfor reiseliv, slik som bærekraftig reiselivsutvikling, utvikling av opplevelser og destinasjoner, samt vertskap og tjenesteyting.
- Ha kunnskap om reiselivets historie, tradisjoner, egenart og plass i samfunnet.
- Ha grunnleggende økonomisk, juridisk og bedriftsøkonomisk kompetanse.
- Ha grunnleggende kunnskap om serviceorganisasjoner og personalledelse.
- Ha grunnleggende kompetanse i salg og markedsføring.
- Ha bred praktisk og teoretisk kunnskap som kvalifiserer for ledelsesoppgaver i reiselivet
Ferdigheter
Studenten skal etter endt bachelor program:
- Ha evne til å integrere teoretisk kunnskap og å anvende den på praktiske problemstillinger relatert til reiselivsnæringen.
- Ha evne til systematisk og selvstendig kunnskapsetablering og evne til skriftlig og muntlig presentasjon.
- ha en bred reiselivsforståelse kombinert med innføring i ledelse av kommersielle servicevirksomheter
- Ha evne til å reflektere over egen faglig forståelse av turisme som fenomen og næring, inkludert bærekraftig reiselivsutvikling og ressursbruk.
- Ha en bred reiselivsforståelse kombinert med praktisk ledelse, psykologi, organisasjonsteori, administrasjonsfag, markedsføring og økonomi.
Generell kompetanse
Studenten skal etter endt bachelor program:
- ha innsikt i relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger relaterte til reiselivsfag
- kunne planlegge å gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter som strekker seg over tid, alene og som deltaker i gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer
- kunne formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger både skriftlig og muntlig
- kunne reflektere og diskutere synspunkter og erfaringer innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
Hva kan du bli?
Prosjektleder og konsulent innenfor reiselivs-, vertskaps-, transport-, event- eller opplevelsesbransjen. Andre relevante stillinger kan være leder og mellomleder både i privat og offentlig sektor.Emneevaluering
Evalueringer utgjør en sentral del av kvalitetssystemet ved UiS. Studentevaluering av emnene i programmet vil bli gjennomført i henhold til SV-fakultetets evalueringssystem.Studieplan og emner
Oppstartssemester: 2017
-
Obligatoriske emner
-
Matematikk og statistikk
Første år, semester 1
-
Innføring i reiseliv
Første år, semester 1
-
Examen Philosophicum - NHS
Første år, semester 1
-
Serviceledelse og serviceorganisering
Første år, semester 2
-
Økonomi 1
Første år, semester 2
-
Reisemålsutvikling
Første år, semester 2
-
Markedsføringsledelse
Andre år, semester 3
-
Adventure Tourism and Entrepreneurship
Andre år, semester 3
-
Globally Responsible Tourism
Andre år, semester 3
-
Markedsanalyse og forskningsmetode
Andre år, semester 4
-
Personalledelse (HR)
Andre år, semester 4
-
Attraksjonsutvikling og opplevelser
Andre år, semester 4
-
Bacheloroppgave i reiselivsledelse
Tredje år, semester 5
-
Tourism Supply Chain Management
Tredje år, semester 6
-
-
Valgbare emner eller utveksling
-
Finansregnskap
Tredje år, semester 5
-
Gastronomy
Tredje år, semester 5
-
MICE (Meetings, Incentives, Conventions, and Exhibitions)
Tredje år, semester 5
MICE (Meetings, Incentives, Conventions, and Exhibitions) (BHO306)
Studiepoeng: 10
-
Corporate Social Responsibility in service organizations - a leadership perspective
Tredje år, semester 5
Corporate Social Responsibility in service organizations - a leadership perspective (BHO308)
Studiepoeng: 10
-
Lederlaboratorium
Tredje år, semester 5
-
Host - Guest Encounters
Tredje år, semester 5
-