Reiselivsledelse - bachelorstudium
Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2020-2021
Semesters
Fakta
Emnekode
180
Studieprogramkode
B-REILED
Studienivå
Bachelor studium
Fører til grad
Bachelor i reiselivsledelse
Heltid/deltid
Heltid
Varighet
6 Semestre
Grunnstudium
Ja
Undervisningsspråk
Norsk
Bachelorprogrammet i reiselivsledelse gir studentene praktisk og teoretisk kunnskap som kvalifiserer for ledelsesoppgaver i reiselivet. Programmet legger vekt på forståelse av turisme som fenomen og næring, og har et overordnet bærekraftig perspektiv på reiselivsutvikling med vekt på ansvarlighet i ressursbruk og aktiviteter. En bred reiselivsforståelse er kombinert med innføring i ledelse av både kommersielle servicevirksomheter, organisasjoner og offentlige næringsorganer, og innebærer kunnskaper i praktisk ledelse, organisasjonsteori- og psykologi, administrasjonsfag, markedsføring, og forbrukeratferd, og økonomi.
Instituttet legger vekt på forskningsbasert undervisning.
Studiets varighet, omfang og nivå
Det treårige bachelorprogrammet i reiselivsledelse omfatter 180 studiepoeng. Fullført studium gir rett til tittelen bachelor i reiselivsledelse.
Innpassing / overgangsordninger
Studenter med relevante eksamener fra andre utdanningsinstitusjoner kan, etter opptak til bachelorprogrammet i reiselivsledelse, søke om innpassing av disse eksamenene. Søknaden leveres ved semesterstart og må dokumenteres med karakterutskrifter og emnebeskrivelser/fagplaner. Hver søknad behandles individuelt.
Arbeids- og undervisningsformer
I studieprogrammet brukes det varierte arbeidsformer. Mest brukt er forelesninger, prosjekter, problembasert læring, obligatoriske og frivillige gruppeoppgaver med presentasjoner, forberedelser til muntlig eksamen og næringslivsbesøk.
Vurderingskriterier
Vurderingsformene varierer fra emne til emne og kan omfatte både skriftlige og muntlige eksamener, individuelt og i grupper. Noen emner bruker underveisvurderinger, andre bare sluttvurderinger. Se presentasjoner av de enkelte emnene for detaljer. På alle emnene i programmet forventes det at studentene bruker kildehenvisning i tråd med APA 6.
Privatister
Bachelorprogrammet i reiselivsledelse er ikke et åpent studium. Noen emner i studiet er likevel åpne for enkeltemnestudenter. Det fremgår av emnebeskrivelsene om man kan søke om status som enkeltemnestudent.
Annen informasjon
Alle emnene benytter datasystemet Canvas for direkte kommunikasjon mellom lærer og student, utveksling av notater, opplysninger om opplegg og lignende.
Læringsutbytte
Kunnskap
Studenten skal etter endt bachelor program:
- Ha bred kunnskap om sentrale temaer og teorier innenfor reiseliv, slik som bærekraftig reiselivsutvikling, utvikling av opplevelser og destinasjoner, samt vertskap, og tjenesteyting.
- Ha kunnskap om reiselivets historie, tradisjoner, egenart og plass i samfunnet.
- Ha grunnleggende økonomisk, juridisk og bedriftsøkonomisk kompetanse.
- Ha grunnleggende kunnskap om serviceorganisasjoner og personalledelse.
- Ha grunnleggende kompetanse i markedsføring, forbrukeratferd, og forskningsmetode.
- Ha kunnskap om bærekraftig utvikling av destinasjoner.
- Ha bred praktisk og teoretisk kunnskap som kvalifiserer for ledelsesoppgaver i reiselivet
Ferdigheter
Studenten skal etter endt bachelorprogram:
- Ha evne til å integrere teoretisk kunnskap og å anvende den på praktiske problemstillinger relatert til reiselivsnæringen.
- Ha evne til systematisk og selvstendig kunnskapsetablering og fremskaffe relevante og sikre data som grunnlag for analyse, beslutninger, og kontroll.
- ha en bred reiselivsforståelse kombinert med innføring i ledelse av kommersielle servicevirksomheter.
- Ha evne til å reflektere over egen faglig forståelse av turisme som fenomen og næring, inkludert bærekraftig reiselivsutvikling og ressursbruk.
- Ha en bred reiselivsforståelse kombinert med kunnskap og forståelse av praktisk ledelse, psykologi, organisasjonsteori, administrasjonsfag, markedsføring og økonomi.
- Kunne implementere kunnskap om bærekraftig reiselivsutvikling og ansvarlig turisme i ledelsen av reiselivsbedrifter og reiselivsorganer.
Generell kompetanse
Studenten skal etter endt bachelor program:
- ha innsikt i relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger relatert til reiselivsfag
- kunne arbeide selvstendig eller som en del av et team, planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter som strekker seg over tid, i tråd med etiske krav og retningslinjer.
- kunne formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger både skriftlig og muntlig
- kunne reflektere og diskutere synspunkter og erfaringer innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av en god og ansvarlig praksis.
Hva kan du bli?
Kandidatene fra vårt bachelorstudium i reiseliv har gått inn i svært mange ulike stillinger, og eksempler er prosjektleder og konsulent innenfor reiselivs-, vertskaps-, transport- eller opplevelsesbransjen, ulike lederstillinger i offentlige og private servicevirksomheter, de jobber som markedssjefer, personalsjefer, produktsjefer eller Key Account Managers. Andre jobber med operativ ledelse i reiselivsbedrifter og offentlig forvaltning, for eksempel hos private turoperatører eller organisasjoner som driver med destinasjonsutvikling. Mulighetene er med andre ord svært varierte for de som har den kompetansen studiet utstyrer dem med.
Emneevaluering
Evalueringer utgjør en sentral del av kvalitetssystemet ved UiS. Studentevaluering av emnene i programmet vil bli gjennomført i henhold til SV-fakultetets evalueringssystem.Studieplan og emner
Oppstartssemester: 2020
-
Obligatoriske emner
-
Matematikk og statistikk
Første år, semester 1
-
Innføring i reiseliv
Første år, semester 1
-
Examen Philosophicum - NHS
Første år, semester 1
-
Serviceledelse
Første år, semester 2
-
Bedriftsøkonomi
Første år, semester 2
-
Opplevelsesdesign
Første år, semester 2
-
Kommunikasjon i serviceorganisasjoner
Andre år, semester 3
-
Markedsføring
Andre år, semester 3
-
Responsible Tourism and Ethics
Andre år, semester 3
-
Samfunnsvitenskapelig metode
Andre år, semester 4
-
HR-ledelse (HR)
Andre år, semester 4
-
Reisemålsutvikling
Andre år, semester 4
-
Bacheloroppgave i reiselivsledelse
Tredje år, semester 5
-
Teknologi og reiselivsindustrien
Tredje år, semester 6
-
-
5. semester, emner ved UiS eller utveksling
-
Valgbare emner ved UiS
-
Utvalgte juridiske emner
Tredje år, semester 5
-
Finansregnskap
Tredje år, semester 5
-
Gastronomy
Tredje år, semester 5
-
Prosjektledelse
Tredje år, semester 5
-
MICE (Meetings, Incentives, Conventions, and Exhibitions)
Tredje år, semester 5
MICE (Meetings, Incentives, Conventions, and Exhibitions) (BHO306)
Studiepoeng: 10
-
Corporate Social Responsibility in service organizations - a leadership perspective
Tredje år, semester 5
Corporate Social Responsibility in service organizations - a leadership perspective (BHO308)
Studiepoeng: 10
-
Digital Markedsføring
Tredje år, semester 5
-
Lederlaboratorium
Tredje år, semester 5
-
Host - Guest Encounters
Tredje år, semester 5
-
Tourism Theory in Practice
Tredje år, semester 5
-
-
Utveksling
-